(30) 936 5795

info@delgep.hu

Adagolók

Adagoló rendszereinket mikroprocesszoros automata vezérlőkkel látjuk el. Ez biztosítja a minimális felügyeletet és az egyenletes tüzelőanyag adagolást. Rendszereink több féle tüzelőanyag elégetésére alkalmasak, viszont G30-as apríték mérettel képesek csak üzemelni. Ez 3 centiméteres finom aprítékot jelent. Adagolóink más gyártók kazánjaival is kombinálhatók! Érdeklődjön a részletekért!

Tüzelőanyagok

  • Faapríték
  • Fűrészpor
  • Gyaluforgács
  • Ocsú
  • Meggymag
  • Cseresznyemag
  • Pellet
  • Gabona hulladék (Összeégésre figyelni kell!)
  • Napraforgó
  • Energia fűz apríték vagy pellet

Adagolóinkat két fő csoportra tudjuk osztani, a tartályos és az önbehordós típusra.

A hagyományos tartályos megoldás esetében egy tároló tartályt töltünk meg a kazánházban. A kazán méretétől és a kazánház méretétől függően több méret közül választhatunk. A tartály mérete lényegében az utántöltés gyakoriságát befolyásolja.

Az önbehordó rendszert azon ügyfeleinknek fejlesztettük ki, akik a kazánház közelében tudnak egy külön helyiséget biztosítani a tüzelőanyagnak. Az önbehordó rendszereket a helyiséghez méretezzük és annak az aljába kerül. A tüzelő anyaggal feltöltött helyiségből a vezérlés automatikusan adagolja magát. Ezzel minimalizálhatjuk az utántöltés gyakoriságát és időtartamát.
Adagolóink más gyártók kazánjaival is kombinálhatók!!! Érdeklődjön a részletekért!


Biottomat tartályos adagolóink

A hagyományos adagolórendszereink egy utántöltő tartállyal vannak felszerelve. A tartály méretétől függően változik a tüzelőanyag utánpótlás sűrűsége. A tartályok mérete 380 literestől a 4000 literesig változik ezzel együtt a szerkezet helyigénye is.

Biottomat-A35

Biottomat-A35

Biottomat-A35 380 Literes adagoló mikroprocesszoros vezérléssel. Ez az adagoló a legkisebb adagolórendszerünk amit kisebb teljesítményű 25 és 35 kW kazánokhoz ajánlunk.

Biottomat-A50

Biottomat-A50

Biottomat-A50: 500 Literes adagoló mikroprocesszoros vezérléssel. A második legkisebb adagolórendszerünk amit kis teljesítményű 25 és 35 kW kazánokhoz ajánlunk.

Biottomat-A50Kombi

Biottomat-A50Kombi

Biottomat-A50Kombi 1000 Literes adagoló mikroprocesszoros vezérléssel. Ez a közepes méretű adagolórendszerünk amit kis és nagy teljesítményű kazánokhoz egyaránt ajánlunk.

Biottomat-A100

Biottomat-A100

Biottomat-A100 1400 Literes adagoló mikroprocesszoros vezérléssel. A második legnagyobb adagolórendszerünk amit általában a nagyobb teljesítményű kazánokhoz ajánlunk.

Biottomat Góliát

Biottomat Góliát

Biottomat Góliát 4000 Literes adagoló mikroprocesszoros vezérléssel. Ahogy a neve is mutatja A legnagyobb adagolórendszerünk a termékcsaládban amit a 80 és 100 kW-os kazánokhoz ajánlunk.


Biottomat önbehordó adagolóink

Az önbehordó rendszereink azon ügyfeleinknek lettek kifejlesztve akik a kazánház közelében képesek tárolni a tüzelőanyagot. Akik építkezés közepén vannak vagy van egy erre a célra átalakítható helyiségük érdemesebb inkább ebben a megoldásban gondolkodniuk. A lényege, hogy a tároló aljába kiépítjük az önbehordó részt ami automatikusan hordja be a felette lévő tüzelőanyagot. Ez az eljárás a legkényelmesebb, mivel csak arra kell ügyelni, hogy mindig legyen a behordó rész fölött apríték. Tehát ezeket kell a legritkábban utántölteni és a megfelelő megoldásokkal a leggyorsabban is megoldható.

Biottomat-A35Ö

Biottomat-A35Ö

Biottomat-A35Ö Önbehordó apríték adagoló rendszer ami a tüzelőtároló aljába szerelhető. A kiépítéshez szükséges egy fedett helyiség a kazánház közelében a tüzelőanyagnak.

Biottomat-A100Ö

Biottomat-A100Ö

Biottomat-A100Ö Önbehordó apríték adagoló rendszer a tüzelőtároló aljába szerelhető változat. A kiépítéshez szükséges egy fedett helyiség a kazánház közelében a tüzelőanyagnak.