(30) 936 5795

info@delgep.hu

Az aprítéktüzelés és a Biottomat előnyei

Apríték tüzelésű kazán

Apríték tüzelésű kazán

90% hatásfok

Mit jelent ez?

A hőenergia hasznosulása:

apríték tüzelés
90%
apríték esetében
hőenergia hasznosulás
hasábfa tüzelés
90-70%
hasábfa esetében

Hatékonyság: hasznosulás!

Automata biottomat adagoló

Szezononként egyszeri begyújtás
A tüzelőanyag utánpótlása naponta vagy akár 3 naponta is elegendő
Hamuláda ürítése néhány naponta fűtési intenzitás függvényében
Automata biottomat adagoló

Kényelmes használat: időtakarékos!

Használható fűtőanyagok

faapríték
faapríték tüzelőanyag
pellet
pellet tüzelőanyag
ocsú
ocsú tüzelőanyag
fűrészpor
fűrészpor tüzelőanyag
forgács
forgács tüzelőanyag
rostély behelyezésével
rostély
hasábfa
hasábfa tüzelőanyag
szén
szén tüzelőanyag

Miért éri meg az apríték tüzelése?

-90%

Akár 70-90%-kal olcsóbb lehet a gázfűtésnél.
14-36 Ft/kg

A faapríték most a legolcsóbban beszerezhető tüzelőanyag.
1 m3 = 2.5 kg

1 m3 gáz kiválátásához kb. 2-2.5 kg faapríték szükséges.
<90%

A gázkazánok hatásfoka nem mindig éri el a 90%-ot.
+1

A rendszer képes a használati melegvíz előállítására is.

A DEL-GÉP Kft. bemutatása

Amióta ember él a földön, tűzzel harcol az állatok és a hideg ellen, tűzön készíti az ételét, és a kellemes óráit is tűz mellett tölti. Napjainkra nagyon sok fűtési módot alkalmazhatunk. A közös bennük csak az, hogy ingyen nem jutunk hozzá, fizetnünk kell érte. Ezért tartjuk fontosnak, hogy folyamatosan keressük a gazdaságos és biztonságos fűtési módokat, ebben nyújtanak segítséget a DEL-GÉP kazánjai.

A biottomat fűtésrendszer két elemből áll. A kazánból és az adagolóból. Kazánunk fűtésre és melegvíz biztosítására egyaránt alkalmas, így családi házak, közösségi épületek, intézmények, cégek energiaellátására is használható. A kazán belső tűztere 5mm-es lemezből készül, a külső köpenye pedig 4mm-ből, emellett ellátjuk még egy külön hőszigetelő burkolattal. A kényelem biztosítása érdekében a hamu és pernye eltávolítás, valamint a füstjárat tisztítás automatizált, így csak a hozzátartozó hamuládát kell üríteni.

A mezőgazdasági, vagy az erdészeti gazdálkodók a kazánhoz megtermelhetik a fűtőanyagot, de ezek beszerzése másodkézből is olcsóbb, mint a gázfűtés. Emellett egy rostély behelyezésével vegyestüzelésre is alkalmas a kazán, mivel alapvetően aprítékra lett kifejlesztve.

Apríték tüzeléssel sokkal jobb hatásfokot képes elérni, és egy biottomat adagolóval kevesebb figyelmet is igényel. Manapság erdős részek tisztításával, hulladékágak aprításával előállíthatjuk magunknak a jó minőségű tüzelőanyagot. Ezt eddig az erdőszélen elégették, szennyezve a környezetet, elpazarolva az értékes energiaforrást. A kazán kialakításának köszönhetően környezetbarát, hatásfoka 90%-os.

Termékünk széleskörű referenciával rendelkezik, már több mint 500 db működik országszerte. A vezérlés egyszerűen kezelhető. Begyújtás után automata üzemmódba kapcsolható, és innentől már csak a tüzelő utánpótlásáról kell gondoskodni. Mivel a vezérlés szabadon programozható, rendkívül sokféle tüzelőanyag eltüzelésére beállítható. Jelenleg 25, 35, 80 és 100 kW-os rendszereket gyártunk. Azt, hogy ezek közül melyiket válasszuk, a befűteni kívánt légköbméter befolyásolja. De szakszerű tanácsadással ki tudjuk alakítani az Önöknek legmegfelelőbb megoldásokat.

Biottomat termékeink minimális karbantartást igényelnek. Termékeinket egyedi méretek alapján a megrendelő igényei szerint is készítjük ilyenkor helyszíni felmérést végzünk, közösen választjuk ki a megfelelő méreteket. A termék átadásakor részletes tájékoztatót adunk a működésről, betanítást tartunk, kérdéseikkel később is kereshetnek minket.

Az évek során a felhasználókkal együtt folyamatosan figyelemmel kísérjük a kazán működését. Szervízszolgálatunk telefonon, email-ben vagy személyesen a lehető legrövidebb időn belül megoldást keres a problémára. Üzemünkben a mai kornak megfelelő gépeket alkalmazunk a fémmegmunkálás területén. A cég vezetése és munkatársaink folyamatosan képzik magukat napjaink kihívásainak megoldása érdekében. Termékeinket megtekinthetik üzemünkben, ahol részletes tanácsadásra is van lehetőség. Referenciánkat szinte az egész ország területén megtalálhatják, de kereshetnek minket az interneten, és prospektusainkban is széleskörű tájékoztatást nyújtunk. 

26

Éve sikeresen működünk

1 év

garancia minden Biottomat termékünkre

3 év

garancia a kazántestekre

>100

sikeres pályázó Biottomat termékeinkre

Legfrissebb galériáink

Biottomat kazanok 2006-2015

Biottomat kazanok 2006-2015

Biottomat apríték tüzelési rendszereink fejlődése képekben. Az első 15 év! 

Vásárdíjak

Vásárdíjak

Ebben a galériában tároljuk a vásári díjainkat amiket az évek folyamán kiérdemelt a termékünk!

Vásári részvételeink

Vásári részvételeink

Vásárokon készült képeket ebbe a mappába töltjük.

Cégünkről hangulat képek

Cégünkről hangulat képek

Hangulatképek a cégünkről ahol dolgozunk és letöltjük életünk egy részét.