(30) 936 5795

info@delgep.hu

Szolgáltatások

Cégünk már több mint 25 éve foglalkozik fémmegmunkálással. A gépparkunk folyamatosan bővítettünk és modernizáltuk.

A 90-es évek elején a Carbo-Robot automata széntüzelésű kazán hajtóművét, füstgáz ventilátorát, léptetőszerkezetét gyártottuk, de a gázprogram következtében ez egyre csökkenő tendenciát mutatott.

Társaságunk vezetése felismerte a szerkezetváltás szükségességét és hagyományos gépeit a képződő nyereség 90%-ának visszaforgatásával CNC gépekre cserélte. Így a versenyképességünk nagymértékben nőtt, pontosabb és nagyobb sorozatú munkákat is el tudtunk vállalni. Új kapcsolatokat kerestünk, beszállítói lettünk a Roper Kft-nek, mely Győrben ipari robotokat gyárt, a Cooper-Toolsnak (német tulajdonú cég), mely az Audinak gyárt szerelősorokat.


A 90-es évek végén kerültünk kapcsolatba a Soproni Hofmann Kft-vel, mely garázsipari berendezéseket gyárt amerikai és olasz piacra. Kapcsolatunk egyre bővült, jelenleg termelési értékünk 20-30%-át ez a cég köti le.

2000-ben ismerkedtünk meg az osztrák FFD céggel, aki villanymotorokat forgalmaz, vele közös gyártmányunk van, melyet egy harmadik, osztrák cég felé értékesítünk. Kapcsolatunk tovább bővült, újabb osztrák cégnek lettünk beszállítói, amely nagyon pontos munkát igényel korrózió álló acélból, amely nehezen megmunkálható.


Esztergálás

Az esztergálás forgástestek megmunkálására alkalmas forgácsolási eljárás. Tengelyek, perselyek, hüvelyek és tárcsák, vagy ezekhez hasonló alakú munkadarabok megmunkálása lehetséges. Az esztergálás egyélű szerszámmal, állandó keresztmetszetű forgács folyamatos leválasztásával végzett forgácsolási eljárás. Esztergáláskor a munkadarab végzi a forgácsolómozgást, a szerszám pedig az előtolómozgást. Cégünknél megmunkálható anyagok: fémek és műanyagok.
CNC és hagyományos eszterga gépekkel egyaránt rendelkezünk. Kisebb és nagyobb szériák gyártását is egyaránt tudjuk vállalni!

 

Esztergálható méretek

Maximális Hossz 1500 mm
Maximális Átmérő 500 mm

Marás

Síkok, hornyok, egyenes alkotójú alakos felületek megmunkálására alkalmas nagy termelékenységű forgácsoló eljárás. A szerszáma szabályosan többélű forgácsolószerszám. Maráskor a főmozgást a szerszám végzi, amely folyamatos forgó mozgás.  A mellékmozgások egyenes vonalú folyamatos illetve szakaszos mozgások, amelyeket a munkadarab végez az asztallal.

A hagyományos, nem CNC vezérlésű marógépeken általában sík felületek megmunkálása történik. A szerszám kialakításától függően összetett alakzatok megmunkálására is van lehetőség. Ezek a következők:

  • Sík / Ferde felület készítése
  • Horony készítés
  • Lépcsősfelület
  • Alakos felület készítése

Marógépeken, a marási műveleteken kívül fúrást és furatmegmunkálást is lehet végezni. A korszerű CNC vezérlésű marógépeken szinte bármilyen térbeli forma marására lehetőség van.

Marható méretek
400x800

Köszörülés

A köszörülés szabálytalan élgeometriájú szerszámmal végzett forgácsolási művelet, amelynél mindig szerszám végzi a forgó forgácsolómozgást. A köszörülés megmunkáló szerszáma a köszörűkorong. A köszörüléssel nagy pontosságú, sima, sőt akár tükrös felületeket lehet előállítani. Általában befejező megmunkálás.

Hagyományos és CNC köszörű géppel is fel van vagyunk szerelkezve, így kisebb és nagyobb szériás köszörű munkákat is tudunk vállalni.

Megmunkálási típusok:

  • Hengeres felület, tengely köszörülés
  • Furat köszörülés
  • Kúp köszörülés
  • Sík köszörülés

 

Megmunkálási méretek
Maximális Hossz 1000 mm
Maximális Átmérő  250 mm

Lakatos munkák

Külön lakatos műhelyt építettünk ki a kazánjaink és adagolóink gyártására. A jó felszereltségünknek köszönhetően szinte bármilyen lakatos ipari munkát képesek vagyunk ellátni. Mint például lemez vágást, lemez hajlítástól, a fém alkatrészek, szerkezeti elemek összeépítése különböző kötésekkel (csavar kötés, szegecs kötés, hegesztés stb.) Továbbá gépalkatrészek javítását  is vállaljuk.

Lemezhajlító gépünkön precíziós és nagy szériás hajlító munkákat is el tudunk vállalni.

Lemezhajlítási méretek
Maximális Hossz  2500 mm
Maximális Lemez vastagság 5 mm

Fogaskerékgyártás

A fogaskerékhajtások kényszerkapcsolatban alakzárással viszik át a nyomatékot az egyik tengelyről a másik tengelyre. Fogazógépeink segítségével el tudjuk vállalni külső fogazású kerekek egyenes vagy ferde fogazású gyártását, akár kopott/törött mintadarab alapján is.
Előállíthatók egyenes és ferde fogazású kerekek.
 

Gyártási méretek
Kerékátmérő 10-500 mm
Modulok 0,5-8

Hajtómű gyártás és javítás

Cégünk vállal csigahajtóművek és fogaskerekes hajtóművek gyártását és javítását.
Méretek: 0,25-9,2 kW